Ett liv med migrän

Mamma till en liten tös född 2013. Njuter av att vara mamma och bloggar om allt runtomkring det nya livet. Uppmärksammar migrän vilket jag drabbas av flera gånger i veckan.

Inredning till babyrummet

Kategori: Allmänt

Till sommaren ska vi fixa till Amandas rum så jag har redan börjat kika på tapeter. Min tanke just nu är att det ska bli ljusrosa väggar och en fondtapet. Jag hittade en fin tapet på nätet som jag fastande för. Jag är bara lite rädd att den blir lite för busy. Jag vet dock att jag hinner ändra mig tjugoelva gånger till. Vi får se när sommaren kommer vilken tapet jag fastnat för.  
Vad tycks?



Shoppat till mini

Kategori: Allmänt

Idag har jag shoppat på nätet till lillan. Jag är inget fan av internetshopping men jag köpte både en åkpåse, mössa och en bumbo. Jag hoppas på ingående leverans. Ska bli kul att se vad hon tycker om bumbon. Bild på vad jag menar finns längre ner. Åkpåsen är välbehövlig eftersom hon växt ur sin nuvarande. Tösen växer så det knakar så jag hoppas hon kan ha åkpåsen hela våren. 





Hur kan man vara så glad?

Kategori: Allmänt

Jag tror inte att jag hade varit så glad om jag var tvungen att äta var tredje timma och bli bytt på. Det blir dock vår lilla tjej. Hon ler mot en och försöker gå en att prata. Min taktik på nätterna är dock att vara tråkig så hon vill sova. Än så länge funkar det. Varför jag sitter och skriver kvart i fyra på morgonen är för att Amanda ska somna om ordentligt. Hon har blivit himla lättväckt och vaknar när jag tar henne från famnen till hennes säng. Ibland går det bra ibland inte. Mornarna kommer fort när hon inte kan somna om. Som tur är så vet jag att hon alltid tar en längre nap på förmiddagen så saknar man lite sömn i kroppen så kan man ta igen sig då. Nog om sömn, nu ska lillan flyttas över till sin säng. 

Wish me luck!

Vi tog bussen

Kategori: Allmänt

Första gången jag åkte buss med barnvagn idag. Oj oj oj vad jag är stolt. Sakta men säkert kommer jag kunna ta mig in till city. 

Kort uppdatering

Kategori: Allmänt

Igår var en dag full av intryck för Amanda. Vi träffade stora delar av både min och Jons familj. Lillan var helt slut efter det och glömde i princip bort att äta. Från att äta var tredje timma så tog det sex timmar innan hon ville ha käk. Det låter väl toppen i mångas öron men när brösten är redo var tredje timma så är de sprängfyllda när det gått sex timmar istället. Som jag skrivit tidigare då bryter hon sina rutiner så fort man tycker att man har koll på läget. 

Idag är inget inplanerat. Jag ska köpa mig lösgodis. Jag har längtat sen i fredags men det har inte blivit av pga olika anledningar. Idag finns inget som stoppar mig. 

Btw. Första veckan i mars så har jag bestämt mig för att vara i Karlstad. Jag vill försöka träffa så många som möjligt. Någon som vill bestämma en date redan nu?

Om några timmar landar min familj i Thailand. Själv ska jag försöka få en timmes mer sömn innan det ät dags för kaffe och frulle. Här går vi inte upp för tidigt i onödan. 


Jag är beredd

Kategori: Allmänt

Jag bloggar dåligt, jag vet. Det är för att det inte händer så mycket. Bra och dåliga nätter som varvar varandra har blivit vardag. Vi tar vår dagliga promenader och busar under mobilerna i sängen och på skötbordet. Det är väldigt nära till skrattet nu. Hon är väldigt go och ler massor så nu längtar jag verkligen till första skrattet. 

Just nu förbereder jag mig mentalt på en tuff natt. Lillan går som en spratteldocka och jag försöker få henne att komma ner i varv så man kan få lite sömn inatt. Det är helt klart och tydligt att vi fått en bestämd dam. I hemmet är det Amandadiktatur som gäller. 

Jag har fått nya fårskinnstofflor av min man!

Kategori: Allmänt

Vi hade en riktigt tuff natt för någon dag sen och då kom min man hem med semlor och vaniljhjärtan för att pigga upp mig. Det är verkligen de små gesterna som räknas och det värmer i hjärtat. Mina fårskinnstofflor fick jag spontant då han tyckte jag behövde nya. Jag hade ett par rosa som jag inte ens vet hur gamla de är. Nu har jag ett par nya i kamelfärg, sååå fina. 
Inatt hade vi en fantastisk natt. Vaknade tom kl två och var pigg och då hade jag fått sova i fyra timmar i sträck. Nytt rekord!!! Amanda vaknade en timme senare och ville äta, därefter somnade hon om på störten. Dessa nätter är få men de är dom som håller en vid liv. 

Inatt hade vi nattgäster men det kräver ett eget inlägg. Vi har haft en jättemysig helg med alla mina syskon, deras respektive och Amandas kusiner. En liknande helg måste vi bara ha igen!