Ett liv med migrän

Mamma till en liten tös född 2013. Njuter av att vara mamma och bloggar om allt runtomkring det nya livet. Uppmärksammar migrän vilket jag drabbas av flera gånger i veckan.

Barnvagn beställd

Kategori: Allmänt

Nu har vi beställt barnvagn och bilbarnstol. Vi känner oss supernöjda med valet vi gjort och Babyproffsen i Järfälla var toppen.

När vi flyttat i oktober så är det resterande av prylarna som ska inhandlas dvs möbler, kläder m.m. Kläder har jag redan börjat samla på mig men inte de mest väsentliga plaggen, bara de mest söta och roliga. Men i september drar vi till Ullared och så kommer det shoppas kan jag lova. Längtar redan!

Här är vagnen vi har valt.

Coolaste nattduksbordet

Kategori: Allmänt

Jag såg det här fina nattduksbordet på Åhléns idag. Vilken hole in one för Åhléns måste jag säga. Tyvärr såg jag ingen prislapp men den som köper hem möbeln kommer hålla sig nöjd länge.

Kroppen man sitter i

Kategori: Allmänt

Många inlägg jag gör nu handlar om graviditeten. Jag tror att det temat kommer vara störst nu ett tag framöver.

Idag kommer päronen hem efter två veckor på Mallorca. De kommer troligtvis vara bruna som pepparkakor och själv är jag blek som aldrig förr. Detta året var inte rätt år att ha semester i augusti.

Idag fick jag uppleva en annan del av graviditeten, näsblod. Jag som aldrig blödit näsblod innan blev ganska chockad. Efter att jag googlat ganska snabbt om det så insåg jag att det är relativt normalt. Nu känner jag mig mer lugn men en graviditet gör verkligen att man upplever andra sidor av sig själv och kroppen man sitter i.

Aug. 15, 2013

Kategori: Allmänt

Vecka 25

Kategori: Allmänt

Nu börjar veckorna gå fort. Jag har mått toppen nu under några veckor men idag kom ett litet bakslag. Känner mig lite yr och illamående så just nu är det tv-tittande i sängen som gäller. Den här infon finns att läsa för vecka 25.

Babyinspiration från Ikea

Kategori: Allmänt

Jag hittade dessa två bilderna från Ikeas nya katalog. Precis som på bilderna vill jag ungefär ha det. Känns som att vi kommer gå loss på Ikea när vi vet vart vi ska bo. Nästa vecka är det fem visningar på schemat. Vi har rangordnat dem vilka vi gillar bäst och sen är det mycket känsla såklart. Finns inte känslan där så är det inte intressant.
Just nu skulle en lottovinst kännas ganska bra.

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Gravid vecka 24

Bebisen

Den här veckan är din bebis c:a 21,5 cm lång från huvud till stjärt och väger omkring 750 gram.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds. Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Du

Din livmoder kan du enkelt känna 4-5 cm ovanför din navel. Eftersom din växande livmoder trycker allt mer på buken så kan du få bristningar i huden på magen. Din ökande vikt kan också fresta på din kropp vid det här laget, något som ger sig till känna genom ryggvärk, problem med blåsan, värkande fötter och utmattning medan du utför dina dagliga rutiner.

Ökande blodflöde i slemhinnor och ökande blodtryck kan också göra att du upplever rinnande näsa och oftare får näsblod.

Det kan vara dags att börja ta reda på vilka föräldrautbildningar som erbjuds i ditt område. Många sjukhus erbjuder profylaxkurser och det finns till exempel vattengympa som kan hjälpa din kropp att förbereda sig inför förlossningen.

Det kan hända att du upplever en stickande smärta i sidan då och då. Detta är sannolikt helt enkelt musklerna i livmodern som töjs ut, så det finns ingen anledning att få panik. Om smärtan är ihållande och svår bör du dock konsultera din läkare eller barnmorska.

Mina kommentarer:
Jag känner mig pigg och frisk vilket känns helst fantastiskt. Just nu har jag semester och unnar mig en powernap mitt på dagen ibland. Jag känner lillans sparkar varje dag och hon är en ganska livlig krabat. Jag börjar faktiskt bli nyfiken på hur hon ser ur och vem hon är. Hon är helt klart efterlängtad.

Aug. 01, 2013

Kategori: Allmänt

En dag kvar sen går jag på semester! Imorn är sista dagen sen har jag tre veckor utan arbete. Känns helst fantastiskt eftersom jag inte varit ledig sen förra augusti. Jag har räknat ut att efter min semester så återstår bara 12 veckor innan jag går på mammaledighet. Som jag längtar till att vara hemma ett år med vår tjej är helt otroligt. Att kunna vara ledig så länge är ändå ett fantastiskt privilegium vi har i Sverige.
Ett av mina mål under semestern är ialf att spendera massa tid med mina brorsbarn. Längtar så mycket efter dom.