Ett liv med migrän

Mamma till en liten tös född 2013. Njuter av att vara mamma och bloggar om allt runtomkring det nya livet. Uppmärksammar migrän vilket jag drabbas av flera gånger i veckan.

Idag är jag trött

Kategori: Allmänt

Efter man haft en riktigt bra natt så glömmer man hur en dålig natt är och natten till idag var inte rolig. Vi har inte gjort många knop idag och jag har inte ens varit ute med Amanda. 
Bara natten blir ok inatt så ska jag ta igen det imorn. Nu ska vi komplettera miniform med semperdroppar. Stackaren har fortfarande problem med magen. 

Igår fick vi saker gjorde ialf. Numera har vi dörrar på våra garderober i hallen. Det blev riktigt bra. Tack mamma, mormor och Ulf för sponsringen. Här är resultatet.



Slog tydligen rekord

Kategori: Allmänt

Jag glömde berätta att när jag var hos mvc igår så fick jag höra att min barnmorska aldrig varit med om att en förstföderska krystat i endast 18 minuter innan bebisen kom ut. Tävlingsmänniska som jag är gör att jag känner mig rätt nöjd. Tydligen så ska bebis nummer två halvera tiden man krystar så det ser jag fram emot. 
Inatt hade jag en toppen natt med lillan. Hoppas såklart för en likadan denna natten också. But you never know...

Big no no

Kategori: Allmänt

Då var det igen träning för mig. Tydligen för tidigt att börja träna de yttre magmusklerna. Så nu har jag skaffat en app som heter mamma mage där man får övningar man kan göra för att få ihop magmusklerna igen. Tydligen ska spinning vara bra, men oj vad jag hatar spinning. Ok, jag ska skynda långsamt med mammakilona även om det inte är min stil. Jag får helt enkelt fokusera på att promenera och äta hälsosamt. 

Lite nya tulpaner. Det gör mycket med färska blommor hemma. Framför allt när man spendera dagarna i lägenheten. 



En helt vanlig dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag inte gjort många knop. Det finns inget att klaga på förutom blåsten ute. Dagarna rullar på och lillan blir bara större och större. 
Imorn ska jag på återbesök till mvc. Jag hoppas allt står rätt till där nere med tanke på vad den precis varit med om. 
Nu sitter jag med uppdraget att natta lillan. Hon är ett riktigt matvrak på kvällarna och vill absolut inte sova. Nappen åker in och ut och benen går i ett tillsammans med armarna. Vi får väl se vem som är mest envis och somnar först idag. Ibland är det faktiskt jag ;). 

En jädra massa vatten

Kategori: Allmänt

Efter en dag med mindre kaffe och (mycket) mer vatten så är mjölkproduktionen igång igen. Ingen är mer glad än jag. Vi gjorde en utflykt till Kungens kurva och besökte syrran också. Där gjorde jag framsteg måste jag säga. Först åkte jag med barnvagnen i en rulltrappa, dock utan Amanda i plus att jag ammade offentligt typ. Jag fick sitta i Emelies kontor i en stol vänd bort från allmänheten. Baby steps men en klapp på axeln är jag värd. 
I veckan ska det storstädas ordentligt. Vi får nämligen finbesök av Amandas kusiner. Det längtar jag verkligen till. 

Dags att börja plocka i lägenheten. 


Nya tag och idéer

Kategori: Allmänt

Igår fick jag ett kul paket som jag hade beställt från Jollyroom. Amanda älskar att ligga på skötbordet och jag har länge velat ha en mobil hängandes över så hon har nåt kul att titta på. Igår kom ett stativ till sänghimmel som jag satte på skötbordet och hängde mobilen i. Det blev tip tio så att säga. Jag fick även hem en ny amningsbh i märket Boob som är mitt favoritmärke just nu. 
Idag fortsätter städningen av lägenheten och mig. 



En känsla av misslyckande

Kategori: Allmänt

Igår kväll räckte mjölken inte till. Resultatet blev att vi var tvungna att komplettera med ersättning. Vi fick en helnöjd bebis men det känns inte kul att inte kunna ge sitt barn all den mat hon behöver. Dock verkar det vara ett bra knep för att få henne att sova längre. Ven vet det kanske var något positivt att vi upptäckte detta. 

Grillad kyckling

Kategori: Allmänt

Här sitter jag och tänker på grillad kyckling. Jag fick bara i mig frukost och lunch igår. Det var inget jag tänkte på och jag är fortfarande inte hungrig, tror jag. Kom på mig själv dock att tänka på grillad kyckling. 
Idag är det fredag. Det betyder helg och Jon kommer vara hemma. På mitt schema står det dusch och städning. 

Nu mission natta Amanda som somnat på min axel. 

Ny app

Kategori: Allmänt

Borde man inte kunna göra en app som räknar ut hur många kalorier man bränner av att gunga en bebis? Det kanske vore bra motivation för att få bort mammakilona. En liten funderare bara. 

Ett steg framåt och två steg tillbaka

Kategori: Allmänt

Så var de jobbiga nätterna tilbaka. Amma var tredje timme och sova en timme imellan. Hennes mage krånglar och på nätterna vill hon bli gungad till sömns i famnen. Min akilleshäl är verkligen efter midnatt. Då känns allt väldigt jobbigt och man vill inget hellre än att få sova. Just nu sitter jag i sängen halvt vibrerande med en tjej som bestämt sig för att inte sova. 
Under min graviditet som var jobbig så trodde jag inte på folk när de sa att det blir bättre. Jag mådde faktiskt bättre efter fyra månader, kors i taket. Jag hoppas bara att samma sak gäller bebisar som inte vill sova på nätterna. 
Mama needs sleep!

Otröstlig

Kategori: Allmänt

Idag var det första gången vår lilla tös var helt otröstlig. Hon var alldeles för trött och kunde inte sova. Efter många försök med det mesta knepen så blev det en tur i barnvagnen. Jag gjorde iordning henne och satte på mössan. Jag hann knappt lägga ner henne i vagnen innan hon somnade. Tydligen så visste hon vad som var på g. Efter promenaden ammade jag henne och nu sover lillan som en stock igen. Min plan är att titta klart på Project Runway och sen natta mig själv så jag hinner få nån timmes sömn innan hon vaknar igen. 

Något helt annat. Idag var jag på Ikea själv för första gången. Jag fikade medan Amanda låg och sov i vagnen. Många vuxenpoäng till mig som vågar mig in i butiker helt själv. Det är bara att försöka utmana sig själv med obekväma situationer men det är bannemig inte lätt. Baby steps!

Grattis på födelsedagen Ulf!

Kategori: Allmänt


Idag fyller världens bästa Ulf och gammelmorfar år. Stora kramar från familjen Nilsson!

Nu ska mammakilona borr

Kategori: Allmänt

Nu är gymkortet fixat. Typ...

Vi har ett gym i vår förening som jag ska börja utnyttja. Det kostar femhundra per år och innehåller allt man skulle kunna behöva. Så när Jon kommer hem på vardagarna så är det jag som drar till gymmet. Det blir en välbehövt paus för mig dessutom. Jag och Amanda sitter nästan ihop och jag tror att en paus på en timme skulle göra mig gott ibland. 

Beach 2014 here I come!

Gymlängtan

Kategori: Allmänt

Idag ska jag ringa en person angående ett gym som vår förening ska ha. Men föräldrapeng har man inte råd att gå till nåt fancy gym så jag hoppas att detta gym har det jag behöver. Jag har redan smygstartat och tränat hemma lite. Några sig ups under dagen gör att jag länet mig starkare allt eftersom. Dock vill jag tillbaka min gamla form så det kommer krävas mer än bara sit ups för att komma dit men jag är väldigt motiverad. 
Nu hoppas jag på några timmars sömn igen. Vår tjej har äntligen fått ok att sova på nätterna tills hon vaknat. Dvs istället för att jag väcker henne var fjärde timme för mat. Stort framsteg!

Good news

Kategori: Allmänt

Jag vågar knappt nämna att Amanda sovit mer än tre timmar i rad nu i tre dagar. Inatt ammade jag klockan elva och sen igen klockan fem imorse. Nu har barnmorskan också gett ok på att jag inte behöver väcka henne på natten för att äta. Nu får hon sova tills hon vaknar. Yeej! 

Mjölkfyllda bomber

Kategori: Allmänt

Jag vaknade klockan tre inatt av att ena bröstet kändes som en tidsinställd bomb. Lillan sov och det var inte dags för amning än. Vad gör man? Jodå, bara börja handpumpa. Två gånger innan lillan vaknade fick jag försöka lätta på trycket. Jag kan meddela att man inte är i närheten så effektiv som en liten bebis. Nu är bomben desarmerad och lillan är mätt men man trodde aldrig att man kunde få två storlekar större boob på några timmar under natten. Biologilektionerna är många när man är gravid och ammar. 

Jag vill bara duscha

Kategori: Allmänt

Då satt man här igen. Ingen vidare natt måste jag säga. Jag kan nog räkna min sömn på en hand. Såklart hoppas jag på en timme till eller två imellan amningarna men jag har inga större förhoppningar. Nu känner jag att jag börjar längta efter basala grejer som en hel natts sömn, duscha, tvätta håret, borsta tänderna etc. Vilken lyx det känns som. 
Älskling: jag kan gå på din kick off istället och bo på hotell. Ok?

Ett till inlägg om sömn

Kategori: Allmänt

Tyvärr är det mycket av min vardag. När ska man få sova igen? Klockan är bara tjugo över elva på kvällen och lillan vill inte sova. Det bådar inte gott för natten. Hon har velat amma var tredje timma idag så det innebär att om hon somnar inom en halvtimme så får jag sova en timme innan nästa pass. Under nattens gång så undrar man hur man ska klara av nästa dag. Sanningen är att man faktiskt dagen efter är relativt pigg. Jag tror mycket att det är psykologiskt jobbigt att man behöver vara vaken på nätterna. Lägger man till kaffe på morgonen så är man fit for fight igen. 

Imorn eller idag blir det ju faktiskt, kommer min mamma och lillasyster. Vi ska lyxa till det och äta skaldjur och dricka vin. Det blir en tjejkväll och det är precis vad jag behöver. 

Längtar!

Tillbaka i gamla spår

Kategori: Allmänt

Då var nätterna borta då jag endast ammade var fjärde/femte timme. Nu är det var tredje som gäller i bästa fall. Vår dam sover inte heller så bra och det verkar som att magen krånglar för henne. Det är bara att passa upp och göra det bästa av saken. 

Jag längtar verkligen till på fredag. Inte för att Jon ska resa bort men för att mamma kommer på besök hela helgen. Syrran kommer också göra oss sällskap och vi kommer göra en ordentlig middag med skaldjur. Det är helt klart min favoritmat i alla former. Vem vet, ett glas vin till maten kanske slinker med. 
Tänk att det redan är den 16 januari. Tiden går faktiskt ganska fort även om man är hemma själv med en bebis. Hon ser till att man är sysselsatt och när hon sover så unnar man sig lite mat och kanske gå på toa. När hon vaknar börjar man om igen. 
Nu ska jag göra ett försök att få över lillan i sin säng. Jag skulle egentligen behöva äta nåt men sömnen går före allt. Håll tummarna att hon sover ialf en timme till. 

Kan man få be

Kategori: Allmänt

Redan nu känner jag att jag behöver en bra natt. Jag har ont i nacken och är skittrött. Önskar att jag sovit middag trots supernatten vi hade innan. Hoppas hoppas!

What is going on?

Kategori: Allmänt

Är mina böner hörda?! Lillan sov efter amningen kl ett till klockan sex. Hon väckte mig två gånger under tiden och jag trodde hon ville amma men hon somnade om. Galet! Jag tycker jag har haft bra nätter innan men denna slår rekord. 
Idag ska jag försöka få till en långpromenad och ett träningspass. Har blivit slappt i helgen och då försvinner inga mammakilon tyvärr. Längtar tills jag är tillbaka i gymmet. 

Städning och julgransskakning

Kategori: Allmänt

Igår blev det en storstädning i vårt såkallade arbetsrum. Vi hade fortfarande kartonger kvar där sen vi flyttade in och det har bara blivit stökigare och stökigare där inne. Nu är det ordning och reda även om det fattas ett skrivbord och dörrar/gardiner till bokhyllorna. Lillans rum blev dock överbelamrat istället med grejer. Hur mycket behöver ett barn egentligen? Det ska bli så kul till sommaren att fixa hennes rum. Har redan börjat tänka tapet, färg och gardiner. Även vårt sovrum börjar bli klart i mitt huvud. 
Snart är det måndag morgon och idag ska vi ta en ordentlig promenad. Igår blev det ingen tyvärr. Vi badade istället lillskruttan och städade. Nu är julen borta med besked!

Julen 2012 i Karlstad. 

Fem på morgonen

Kategori: Allmänt

Klockan är fem på morgonen och jag känner mig ganska pigg. Jag har precis ammat och har lillan i knät som försöker somna om. Man vågar knappt röra en fena innan man är säker på att hon faktiskt sover ordentligt. Det roliga är att hon och maken typ andas ikapp. De är båda ljudliga när de sover. Om lillan somnar om nu och jag får sova någon timme till så räknas det ändå som en bra natt även on hon var vaken mellan elva och två. 
Då ska vi se. Första försöket att bära över henne till sin säng.  

Saffransrisotto med räkor och piggelin

Kategori: Allmänt

Det var dagens middag. Min man för en supergod risotto med räkor och saffran. Nu råkade vi ha pigelin kvar i frysen sen jag var gravid så det fick bli min efterrätt. 

By the way. Min bröstvårta har äntligen läkt. Halleluja! Tyvärr tog det fyra och en halv vecka men nu jäklar kan jag amma utan amningsnapp. 

I skrivandes stund har jag en tjej som inte vill sova. Har försökt att natta henne i 1,5 timme. Den här natten kommer bli intressant. Eftersom hon ammar var tredje timme så blir sömnen väldigt kort när nattningen tar sån tid. Tur att man fick en powernap i eftermiddags. Håll tummarna att hon beslutar sig för att sova lite längre inatt. 

Träning efter graviditeten

Kategori: Allmänt

Jag längtar till att komma igång med träningen. Under graviditeten mådde jag  inte tillräckligt bra för att träna tyvärr. Ny har jag skaffat en app där man kan välja hur länge man vill träna. Minsta möjliga är 10 min och det är den jag kör på. Det är lika länge lillan vill sitta i sin babysitter. Trot eller ej så får jag träningsvärk. Man ska ju börja försiktigt så appen passar en nybliven mamma perfekt. 
Inatt har snön fallit så dagens promenaden blir nog lite jobbigare än vanligt. Det blir upp till bevis om barnvagnen funkar med snö eller inte. 

Sammanhängande sömn

Kategori: Allmänt

Oj oj oj! Jag är så nöjd just nu. Jag hat e fått tre timmars sammanhängande sömn och det känns som jag kan bestiga mount Everest. Lillan har sovit som en stock och även så har jag. Man ska inte ropa hej för tidigt men två bra nätter i rad och det känns som att jag har vunnit jackpotten. 

Nu ska vi bara se om lillan vill sova vidare under resten av natten. 

Vikten av rätt amningsbh

Kategori: Allmänt

Tips till mina vänner. 

Skaffa flera bra amningsbhar. Jag lever i mina minst sagt. Jag har dom på mig dag som natt. På natten har jag på mig dom för att slippa att pyjamas eller täcke skaver på mina ömma bröstvårtor. Jag kan rekommendera märket Boob. De har bh-ar utan sömmar som är fantastiskt sköna att ha på sig. Med amningsinlägg så är brösten kittade för utmaningen. 

Saker jag inte gjorde innan jag fick barn

Kategori: Allmänt

- Sov i kläder jag haft under dagen. Nu kan jag sova i det mesta. 
- Ha omatchande sängkläder. Eftersom lillan spyr i min del av sängen så är det jag som vara byter påslakan. 
- Äta kall mat. Skulle inte falla mig in innan lillan kom. 
- Leva i myskläder/pyjamas under hela dagen och inte skämmas. 
- Gå ut med otvättat hår. Man får inte många tillfällen att sköta hygienen under en dag. Borsta tänderna och kamma håret ligger lååångt ber på prioriteringslistan. 

Det finns säkert fler grejer men livet vända verkligen uppåtner sekunden man fött barn. Man ska bara lära sig att det som är det nya uppåtner är det nya rättvända. 

Dagens inlägg 04.45, har en bebis som inte vill sova utan tycker att vid denna tiden är det morgon oavsett vad hennes mamma vill 

Jag är så stolt

Kategori: Allmänt

Vår lilla tjej väger numera 4,5 kg och är 55,8 cm lång. Herregud vad hon växt! Inte konstigt att hon är lite grinig med tanke på växthastigheten. På Bvc blev hon lite grinig och jag blev tvungen att amma där. Jag är inte bekväm med att flasha bröstet offentligt för att amma men om det är nåt ställe det känns ok på så är det väl Bvc. Jag antar att man vänjer sig plus att man vet hur man gör för att inte visa alla boobsen. 
Jag handlade lite efteråt och jag känner mig riktigt stolt över att jag vågade göra det. Min skräck är att hon vaknar och är otröstlig när man inte är hemma. Visst vaknade hon men eftersom hon precis ätit så slutade hon skrika ganska snabbt och jag kunde slutföra mitt uppdrag. Klappar på min axel och Amandas :)

Graviditeten är den lätta delen

Kategori: Allmänt

Inatt ville inte får tös sova alls och var allmänt grinig. Efter att ha försökt att få henne att sova i tre timmar fick Jon ta över. Hon somnade till flera gånger men vaknade strax efteråt hela tiden.
 Idag ska vi till Bvc men efteråt kommer jag ägna dagen med att ta igen sömn. Jag säger bara det. Graviditeten var jobbig men detta är värre. Känslan av att inte kunna trösta sitt barn samtidigt som man är utmattad är ingen rolig känsla. Jag hoppas verkligen på en lugn och stillsam dag idag. Jag ska precis som Amanda ägna min dag åt att äta och sova, kanske tom bara sova. 

Signerat en trött Therese

Så oväntat

Kategori: Allmänt

Jag skrev tidigare att vår tjej inte ville sova på kvällen då hon sov hela dagen innan. Klockan tio somnade hon på mitt bröst, vaknade klockan ett för mat, somnade om och nu klockan fem vaknade hon igen för mat. Halleluja! Man vet tydligen aldrig vilken natt man kommer få. Nu vid femtiden på morgonen är det oftast svårast att få henne att somna om men vi får väl se vad som händer. Allt kan hända!

Törnrosa

Kategori: Allmänt

Idag har lilltjejen sovit nästan hela dagen. Gött tyckte jag först. Det är bara det att nu när det är kväll så är hon ledsen och vill inte alla sova. Nu sitter vi i soffan och hon har äntligen somnat på mitt bröst. Vågar knappt göra ett ljud eller röra på mig. Håll tummarna att hon sover inatt!

Min man är klok han

Kategori: Allmänt

Vi pratade precis om att man fokuserar så mycket på förlossningen när man är gravid. Visst är det något utöver det vanliga och något helt fantastiskt att föda fram ett barn men vad händer sen?! Helt plötsligt är man ansvarig för ett litet liv. Alla frågor dyker upp som man inte tänkt på innan. När ska man amma? Ska hon få sova? Nyfödda sover mycket första dygnet. Ska man väcka henne för att amma eller hur funkar det? Man försöker amma men inget händer och det gör skitont. Varför?! Så mycket frågor helt plötsligt. I ett ögonblick har man blodiga bröstvårtor och bävar inför att amma som ska vara så mysigt. Några dagar senare så tror man att brösten ska explodera. Mjölken rinner till och maken tror att man stoppat in tegel i brösten, inte silikon utan något hårdare. 
Det är mycket som händer med kroppen och lika mycket hormoner spökar. Den omtalade tredagarsgråten kom som på beställning och allt gjorde att jag grinade. Man är väldigt ömtålig och tillsammans med alla känslor och hormoner så reagerar kroppen. Inte speciellt konstigt egentligen. 
Så summa summarum. Fokusera inte så mycket på förlossningen. Den kommer, man går igenom den och sen är det klart. Det är "bara" en dag. Det är efter äventyret börjar. Man kan ha svårt att tro att jag skriver detta om man läst min förlossningsberättelse men så är det. Kvinnan är en fantastisk varelse. 
Du klarar mer än vad du tror! 

Otröstlig

Kategori: Allmänt

Då var dagen här. Dagen då vi helt plötsligt hade en bebis som var otröstlig. Det började inatt med att hon inte ville sova förutom på mitt bröst. Vi tog en promenad och då slappnade hon av och sov en stund. När vi kom innanför dörren vaknade hon igen. Ingenting fungerade och hon skrek oavbrutet. Då testade jag att ge henne bröstet. Istället för att amma i 10 minuter så nöjde hon sig inte med det. Istället låg hon en timme och bara snuttade. Det kommer bli en spännande natt. Just nu sover hon faktiskt. Kors i taket! 

To be continue...

Att ha hemma efter man kommit hem från bb

Kategori: Allmänt

Jag har en liten tjej som inte vill sova utan bara ammas så varför inte passa på att skriva lite på bloggen. Jag skrev sist att jag skulle skriva en lista på sånt som är bra att ha hemma när man kommer hem från bb och andra bra. Detta är mina åsikter om vad som är bra och inte. 

- Det finns ett etui på Apoteket med bland annat termometer, näsblås, nagelfil etc. Den har varit toppen. 

- För oss går det åt massor av överdrag till skötbordet. Vår tjej gillar att gå på toa när blöjan kommit av så jag vet faktiskt inte hur många Ikea överdrag vi har men de går varma i tvättmaskinen ialf. 

- Handukar i olika storlekar. Perfekt till alla användningsområden. Jag har dem till amningen och som filt. Såklart behövs det när maten inte stannar nere. 

- Babynest. Det viktigaste utav allt. Jag sydde ett tillsammans med min mamma och lillan sover i det överallt. Hon känns för liten för spjälsängen och babynestet som är lite tight ska påminna om magen och göra att de känner sig trygga. För oss har det funkat jättebra.

- Pyjamas med fötter. I början sov vår tjej gärna utan täcke så för att fötterna inte skulle bli kalla så använde vi pyjamas med fötter. 

- Napp. Eftersom de kommit fram till att napp minskar plötslig soädbarnsdöd så fick vi ok på att använda napp redan efter två veckor bara. Det underlättar att använda napp istället för ens finger när lillan vill snutta. Herregud mitt finger var helt skrynkligt efter ett pass ibland. 

Lite andra tips:

Jag rekommenderar Pampers blöjor med indikator när blöjan är blöt. Ovärdeligt att behöva kolla blöjan och riskera att hon blir kall. 

Kräm för bröstvårtorna. Kan vara skönt att smörja in dem inellanåt. Det blir ändå en del slitage. 

Miniform har vi börjar använda. Vår lilla tjej är väldigt gasig och besväras av det så nu hoppas vi att Miniform ska ge resultat. Det är inte kul att se sin lilla ha ont i magen. 

Amning tror jag kräver ett eget kapitel. Jag tror de första har problem med det och man får många råd på bb vad som är bäst etc. För mig är det delvis förenat med smärta. Återkommer med mina åsikter och råd om ämnet. 

Bra att ha till bb

Kategori: Allmänt

Det fina många listor på vad man behöver ha med sig till bb. Jag har gjort en egen lista på vad jag tycker var bra att ha på bb. Förutsättningen är att man stannar ca tre dagar efter förlossning. 

Till babyn:
- Bodys, stl 50+56 beroende på hur stor 
bebis man får. Minst en för varje dag. 
- Pyjamas, en för varje natt. 
- Filt
- Handduk, bebisar spyr en del. 
- Mössa och ytterplagg för hemgång. 

Mamman:
- Magen är fortfarande kvar även om bebisen är ute. Ta med bekväma kläder, gärna gravidkläder och kläder som är lätta att amma i. Jag levde i en pyjamas med knäppning på sjukhuset. 
- Amningsbh
- Amningsinlägg. När mjölken rinner till är det skönt att det inte läcker igenom alla kläder. 
- Tofflor, man orkar inte sätta på sig skit varenda gång man vill promenera utanför rummet man ligger i. 

Blöjor, babyolja, bindor etc finns på sjukhuset. Amningskudden är helt onödig att ta med. Jag kände aldrig behov av den. Snacks, dvs snabb energi. Dygnet ser helt plötsligt lite annorlunda ut än innan och det är enklare att få i sig snacks än en macka. 
Hygienprodukter är egentligen onödigt. Vem orkar borsta tänderna eller tänka på deo när man har en nyfödd i armarna? Ifall man får lite tid så rekommenderar jag att man prioriterar en dusch. 

Detta är bara mina råd. Jag har säkert glömt något men då kompletterar jag senare. Kommer också skriva en lista på vad som är bra att ha hemma när man kommer hem med bebisen. Vi har aldrig sprungit så mycket till Apoteket som under tiden på bb och när vi kom hem. 

To be continued.

Hur man nattar en bebis

Kategori: Allmänt

Tyvärr kommer inte bebisar med instruktionsmanual vilket man ibland önskar att de hade. Vår lilla dam sover som en ängel på dagarna men på nätterna vill hon aldrig somna om. Mitt knep för att hålla henne nöjd för en stund är att ge henne bröstet. Tillfälligt dåsar hon av i matkoma och man hinner få tillbaka hoppet att hon ska somna om. Målet är ju egentligen att jag ska få sova lite mer än de två timmarna jag brukar få imellan amningen. Varför jag kan skriva mitt inlägg är för att lillan håller på att somna men jag håller ett öga för det är ingen ide att jag somnar förrän jag vet att hon verkligen sover. Nu har hon vaknat till igen. Tiden mellan fyra och sex på morgonen är en tid hon nästan allergi vill sova på. Däremot så vet jag att när hon till slut somnar så sover hon två timmar ungefär, ammar och sen somnar om. Klockan hinner faktiskt bli tio/elva på morgonen och jag kan tom få i mig frukost. Det jag fortfarande behöver bli bättre på är att sova på dagen när hon sover. Det blir nog bättre när Jon börjar jobba. Då behöver jag inte ha dåligt samvete för att vi knappt ses för att jag sover hela tiden. 
Nu har jag försökt att natta henne i 1,5 timme. Man kanske ska försöka sova en stund ialf. Be till sovgudarna att vi båda för en stunds god natts sömn.
 
Gott nytt år förresten!