Ett liv med migrän

Mamma till en liten tös född 2013. Njuter av att vara mamma och bloggar om allt runtomkring det nya livet. Uppmärksammar migrän vilket jag drabbas av flera gånger i veckan.

Nya idéer

Kategori: Allmänt

Idag har jag hittat på en grej. Jag köpte två barnmatsburkar när jag handlade imorse. Lillan ska få prova katrinplommon och en blandning av morot/potatis. Jag ska inte ge henne mer än ett finger men hon ska få testa ialf. Hon visar stort intresse för allt jag stoppar i mig och mosad banan samt vindruvor tycker hon är fantastiskt gott. 
Idag är planerna att ta sig till öppna förskolan. Ute i solen ska vi ialf befinna oss. Resterande veckan ska bli kallare och ute alls så solig så det är bäst att passa på. 



Min egna duracellkanin

Kategori: Allmänt

Om vi hade uppladdningsbara batterier som kunde bli laddade av energi från människor så skulle vår lilla Amanda kunna ladda varenda batteri. Innan hon somnar så går alla ben och armar i ett. Jag hoppas att babymassagen kam göra under för lilla damen. Idag fick vi instruktioner om hur man masserar ben och fötter. 

Imorn blir det besök till öppna förskolan igen. 

Bild från Stadsträdgården i Karlstad. 

Babymassage

Kategori: Allmänt

Det är vi inbokade på imorgon. Det ska bli riktigt kul att gå på det. Jag kan behöva lite knep för att få lillan att komma ner i varv. Ni som träffat henne vet att hon är lite av en duracell kanin. 

Jag insåg under dagen att jag bokat lillans dop fyra dagar efter att hon fått sitt andra vaccin. Jag hoppas verkligen hon inte reagerar nåt denna gången. Sist bråkade hennes mage mer än vad vaccinet gjorde så hoppas att det är inget som lite alvedon kan bota. 

Imorn ska förresten vi inviga en hoppgunga hemma. Jag hittade en på Blocket som verkade bra. Jag köpte en Bumbo sittstol till henne för ett tag sen som inte riktigt funkat som jag tänkt. Tror minsann att jag ska sälja den. Tänk vad mycket prylar man kan köpa till en liten bebis. Vid ett eventuellt syskon konmer prylar att inte stå med på saker att köpa in. 

På lördag ska vi spendera dagen i husvagn, spännande! Första dagen som spenderas utomhus.

Why!?!?

Kategori: Allmänt

Varför kan inte min bebis sova på nätterna som alla andra bebisar?! 

Jag får en bra natt i veckan ungefär. Den här natten känns riktigt jobbig. För en gångs skull så gick jag och la mig senare och spenderade lite tid med familjen. Det kan man tydligen inte för nu har jag knappt fått två timmar sammanhängande sömn. Det värsta är att jag blir på så dåligt humör. Not even coffe can save me... 

Ok. Jag ger upp, snart är det mannen som får ta över. 

Nytt i vårgarderoben

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag en snabb shopping i centrum. Det blev en blå stickad kofta och ett par sneakers i denim till lillan. Imorn ska jag tillbaka och köpa en vårjacka som jag spanat in. Amanda kommer bli såååå fin i vår. 

Det här är jackan jag tänkt mig. 

Dessa skorna är redan inköpta. 


Färjestad är i final

Kategori: Allmänt

Det ska hela familjen kolla på ikväll. Lillan får dock bara lyssna på matchen. 

Nu är alla fönster i köket tvättade. Ett ganska tydligt tecken på när jag är lite övertrött. Jag kompenserar med att bli överaktiv. Det är inte den bästa medicinen men det botar jag med kaffe idag.  

Imorn bör det av mot Värmland. 



Definitionen av idioti

Kategori: Allmänt

Det är att göra samma sak flera gånger och förvänta sig olika resultat. 

Dock är detta vad jag gör varje natt. Vaggar, sjunger osv, allt för att lillan ska somna. Jag gör samma sak varje kväll och natt med olika resultat. 

Nyblivna morsor måste vara idioter (eller väldigt envisa), för skam den som ger sig. 

Huvud och muskelvärk

Kategori: Allmänt

Kroppen tackar för sig ibland. Jag jade riktigt ont i huvudet igår plus att min nacke gjorde väldigt ont. Försöker avlasta min vänstra handled som gett upp men istället fick jag ont i högra axeln. Nu mår jag bättre ialf. Ett gäng med alvedon och Jon som avlastat mig med att bära Amanda gjorde susen. 
Idag kan det nog bli nån utflykt till Ikea och Bauhause. Sen är tvättstugan bokad kl sju på morgonen. Som du märker har jag inga förhoppningar att jag konmer sova då tyvärr. Men den som lever får se...

Borde döpa om bloggen

Kategori: Allmänt

Den borde heta "Nattens bestyr". Natten måste nog räknas till en av de bättre. Jag ammade inget utan när lillan somnade så räckte det med att stoppa in nappen. Jag känner mig dock rätt trött så det är inte omöjligt att jag tar mig en powernap under dagen. De gör verkligen susen just nu. Idag får vi se vad vi ska hitta på. Ett alternativ är att besöka Ikea men vi får se. Vädret verkar underbart så det kan lika gärna bli sköna promenader. 

Nu längtar jag till Karlstad. Snart åker vi!

Då var det dags igen

Kategori: Allmänt

Om för mycket intryck gör att lillan har svårt att sova så är vi körda. Det var galet mycket bebisar på öppna förskolan. För mig återstår det bara att be till sovgudarna. 


Amandas fina viktkurva. Man kan ju undra vad jag har i mjölken. 

Saker dom gör mig frustrerad

Kategori: Allmänt

Bvc- magen blir bättre efter tre månader. Amanda är fyra månader och äter både magdroppar och minifom. Så bullshit är min kommentar just nu. 

Barn som sover- jädrigt provocerande när man frågar mammorna i sin mammagrupp hur deras små sover om nätterna och får svar att de somnar av sig själv och sover hela nätter. För mig har detta hänt två gånger under fyra månader. 

Man kan säga att för lite sömn gör att den vanliga censureringen man har av sig själv försvinner med råge. Don't mess with me right now! 

Just nu är jag min egna cheerleader. Heja heja! 

Vakna nätter

Kategori: Allmänt

Jaha. Då var man vaken på nätterna. Varför kan man inte få mer än en natt som är bra. Jag har varit vaken minst en gång i timmen sen klockan tio och nu är kl halv fyra på morgonen. Lillan går som en elvisp i sängen och vägrar somna om. Därav bloggandet för att kunna ignorera henne en stund och se vad som händer. Sova verkar inte vara hennes grej inatt. Den här gången är det ialf inte nåt kah ätit. Misstänker att det kan bero på att hon fick en massa intryck igår nu som spelar henne ett spratt. Det har märkts att hon drömt en hel del. Man blir inte direkt motiverad att få till öppna förskolan om det slutar med sömnlösa nätter. Man får se det positiva... Jag vet med säkerhet att jag får sova en halvtimme fram åt förmiddagen. Om klockan hinner bli sex så är det enligt mig ok att ta morgon och dit är det bara 2,5 timme. Heja heja! Ett litet knep för att natten inte ska kännas så lång. 

Nähä! Låta henne ligga i sin säng verkar inte funka. Dags att börja promenera igen. 

Vilken dag!

Kategori: Allmänt

Vilken dag jag haft. Natten gick fantastiskt bra och lillan har varit glad och gått med på det mesta. Vi har klarat av både Bvc och mammagruppen. Tänk om alla dagar kunde se ut så här. Imorn är det dags för öppna förskolan för lite bus och sång. 
Snart är det helg, yeej!!!

Dags för uppdatering

Kategori: Allmänt

Då var det dags att blogga igen. Har haft ett lååångt uppehåll. Man kan faktiskt se det som något positivt. Det betyder att jag inte längre är så mycket vaken på nätterna. Lillan är numera mer vaken på dagarna så tiden som man har för sig själv är knapp. Just nu prioriterar jag att bara vara, inte passa på att göra en massa. Det tar nog på krafterna att underhålla Amanda. Förresten, vår lillkröta blir fyra månader på torsdag. Vart tog tiden vägen? Varje dag utvecklas hon mer och överraskar med nya knep och bus. Nu har vi gjort öppna förskolan till en rutin också. Varje måndag och fredag går vi dit och sjunger och dansar. Än så länge är hon minstingen men hon är minst lika tuff som de andra bebisarna. I måndags gjorde vi fotavtryck i gips och i färg. De ska såklart ramas in och sättas på väggen. 
Nu ska jag njuta av en stor kopp med kaffe. Mums!